67D3636F-6611-4245-A46B-25C5290D76D6

ENERGI SMOOTHIE

Jag får ofta frågan hur jag kan ha sån energi.
Vart den kommer ifrån osv.. Alltså det är rätt enkelt.
Jag äter det min kropp önskar och det min kropp mår bäst av. I mitt fall är det grönsaker. Jag äter ren mat. OFTAST. Självklart äter jag sånt som inte är rent också, men absolut inte varje dag och den gröna maten står för min huvudföda kan man säga.
När jag missköter min kost får jag ångest, blir trött och mår dåligt. Jo, så dramatiskt blir det för mig.. Med facit i hand så skulle jag ha lyssnat på en klok kvinna som sa det till mig för många år sedan, det är sockret. Men då var jag inte mottaglig för det. Det är först nu, många år senare som jag förstår vad hon menade. Vissa är känsligare än andra. Bara för att det funkar sjukt bra för mig behöver det inte vara samma svar för dig. Men jag är fortfarande övertygad om att godissocker inte är toppen för någon av oss egentligen. 

För någon helg sedan åt jag lördagsgodis. Jag sov skit hela natten, hade ångest tankar och ingenting blev som jag ville. 
Alla kanske inte märker av det så otroligt tydligt som jag gör, men som jag sagt innan. Jag är en jävel på att känna migsjälv. Då vore jag en idiot om jag fortsatte att missköta min kropp. 

Idag började jag dagen med en grön smoothie med extra mycket ingefära. Under den här dagen kommer jag behöva mycket energi, så då vill jag ge mig en chans att hålla i känslan. Jag känner mig hälsosam när jag börjar dagen såhär, blir pigg och jag respekterar migsjälv bättre. Livet skuttar lite extra mycket bara. Jag blir lätt som en fjäder och ingenting är omöjligt. Hur börjar du din dag?

I min gröna smoothie idag hade jag:
1 Banan
2 cm X 2 cm rå ingefära
Havremjölk
Två nävar färsk spenat 

Mix it! Drick. Njut. LEV.
Och framförallt MÅ BRA! 

Xo, Tofva

Kommentera gärna:

Bloggarkiv