67D3636F-6611-4245-A46B-25C5290D76D6

I JUST DID IT

Ibland får jag frågan hur jag gjorde när jag startade företag.. kanske också varför jag ville starta eget och hur jag "tog steget". Jag tänkte lite kort berätta hur jag tänkte och vad jag gjorde för att starta. Det är egentligen inte alls svårt. Det svåra är att bara BESTÄMMA MIG. 

Jag har alltid ritat, mycket.. Gärna olika små figurer med konstiga små ansiktsuttryck. När jag i tonåren kunde sitta och prata i telefon i timmar (sorry mom) så hade jag alltid någonting att kludda på bredvid där jag satt. Kunde skriva autographer forever också, maniskt skrev jag vad jag hette, haha. Det var bara så härligt att göra alla snirkliga små bokstäver och efter typ 10 000 timmar kunde jag skriva exakt likadant hur många gånger som helst- ISCH.
Någongång runt 20 strecket började jag fundera på hela den här grejen med att driva eget. Hur svårt skulle det vara egentligen? Jag kände några som gjorde det ju. Frågade runt lite, men var rätt fokuserad på kärlek och jobb i ny stad just då.

Efter ett par år tog jag tag i det hela. Jag ville inte vara borta minst 8 timmar varje dag från familjen, hade ju också ett jädra driv, älskar att jobba ärligt talat...så jag sa upp mig och startade eget i samma veva. Helt plötsligt kunde jag styra mina dagar själv. INGEN kunde säga till mig att jag skulle vara någonstans där jag inte ville vara osv. 
Vid det laget hade jag fått mitt andra barn och jag minns när jag satt där i telefonköer, ammande och hade en två veckors bebis i faminen, det var SÅÅ mysigt. Kände mig pepp, sugen på framtiden och såå kul att äntligen få göra det jag brann för till 30000000 %. För det är så jag alltid känt kring att driva eget, det är en enorm frihetskänsla och passar mig väldigt väldigt bra. Idag jobbar jag inte 100% med mitt företag längre och jag börjar sakna det väldigt mycket faktiskt.. Det klär mig bara. 

Ok, back on track-- sååå mitt första tips till er som är osäkra på hur ni ska gå tillväga- ring Nyföretagarcentrum där du bor. Jag gjorde de och de var så enormt hjälpsamma! 
Verksamt.se var jätte lätt att fixa och trixa på också. 
Det får bli mina två tips till er..

Kom ihåg att inte låta NEJ sägarna ta över din dröm.
Omge dig med människor som peppar dig. Det är så galet viktigt. Ha några power people du alltid kan vända dig till. Ibland räcker det med det där 10 minuters mötet för att få igång en ny tankegång. Unna dig att bli inspirerad och ta dig tiden till att få bli inspirerad, boka in sånna dagar. 

Jag vet inte riktigt hur framtiden ser ut för min del med företaget,, men sålänge det känns roligt fortsätter jag. Det här med att styra sina egna dagar och göra någonting man generellt ÄLSKAR är absolut något jag vill göra. 
Jag älskar att vara min egna chef. Om jag skulle växla upp skulle jag behöva ha någon partner in crime. För det var en av de stora anledningarna till varför jag sökte mig till någonting annat, det blev så ensamt till slut. 
Idag ärjag mer av en Team player. Vill kunna bolla saker, tankar, idéer, framtidsplaner. Ja, ni fattar!

Hur jobbar ni? Kör ni eget?
Go girls! XO, Tofva

Kommentera gärna:

Bloggarkiv