67D3636F-6611-4245-A46B-25C5290D76D6

MIN VEGANVECKA

ÄLSKLINGAR! HA!
Mitt senaste inlägg skrev jag i slutet av Februari och den rubriken löd:

SLUTA FUSKA MED KOSTEN!

Det var ungefär då som jag bestämde mig för att jag måste ta tag i kosten igen.. HURRA för det beslutet iaf.
Ni som följt mig ett tag vet att jag är världens känsligaste människa när det kommer till vad jag äter. Jag blir arg av socker, ont i kroppen av bröd och vääälidgt väldigt trött och tung av kött.  Helt ärligt så är det självklart inte roligt, men alla har vi vårt sätt att hitta vad som gäller och vad som funkar bäst för våra kroppar, eller hur? Det viktigaste är att må bra, inte göra något för att någon annan säger vad som är rätt eller fel. Gör det DU mår bra av. Om jag mår som bäst av en veggiekost så betyder det ju givetvis att det MÅSTE vara så för dig också. 

SÅ förra helgen tog jag min shoppingkasse och handlade upp mig för veckan, vad jag köpte? Bara veggies och växtbaserat! Det som inhandlades var havredryck till mina smoothies och den där älsklingsdrycken från Oatly som man har i kaffet, den är lite fetare, så kaffet blir lixom lite gräddigt. MUMS!! Köpte upp mig på bönor, kikärtor, grönsaker/frukt som grönkål, gurka, tomat, blandsallad, spenat, sötpotatis, ananas, bananer, mandlar, stora blåbär, mango.. um typ det. Jo, bönpasta också. Variationerna på dessa ingredienser! DAMN! Så grym bas. Helt sjukt. ÄLSKAR!
 

Det var det! 

Idag är det lördag och ärligt talat så kan den här veckan som gått varit den mest energiska veckan jag haft på väääldigt vällldigt länge. För någon som är van vid att äta kött och mejeriprodukter så kanske övergången varit svårare än vad den varit för mig. Min kropp jublar och jag har sprudlat loss den här veckan. Men som sagt, jag har bara booostat min kropp den här veckan. Inte tvärtom. Tricket för mig är också att aldrig bli hungrig. Det ultimata testet var när jag handlade i onsdagskväll, superhungrig, men köpte ingen qucikfix just där och då, utan väntade tills jag kom hem och lagade något riktigt. Fanken, då blir jag stolt. 

SÅ med det sagt så tänkte jag ge er några tankar kring hur jag tänker med käket.

Den här smoothies har jag druckit varje dag:

Något blad grönkål
Banan
Stora blåbär
Någon tesked lingonpulver
7 mandlar
Havredryck

Mixa allt och drick! 

Ärligt talat så är det bara att mixa sånt du tror passar ihop eller som kan komplitera varandra. Jag har även druckit en del smoothies som innehållit gurkmeja. Gjorde en och anann Golden latte, Gurkmeja kan vara svårt att tycka om i början, börja med en liiiten dos. Fick även tipset om att man ska ha i svartpeppar tillsammans med gurkmejan (kanske inte i latten, bläää) för då tar kroppen upp gurkmejan bättre!

Vill ni ha fler smoothie recept? 
Gillar ni när jag delar med mig av mat och sånt där kul?

KRAM 

ER!

Lite smaskigheter från veckan som gått...
Följ mig på Instagram för mer smarrigheter @rosaprinsessa

Etiketter: mat hälsa

Kommentera gärna:

Bloggarkiv