67D3636F-6611-4245-A46B-25C5290D76D6

WHAT’S COOKING MAMA?

Druuuuumroooolll! 
Ni önskade att jag ska skriva om vad jag käkar och lite inspo. So here we go!

Jag dricker min frukost. Efter år av att seriöst vara helt vilse i mitt frukostätande har jag äntligen hittat det som passar mig.. ja, ni läste rätt- som passar MIG. Det betyder alltså inte att det kanske passar dig. Men varsågod att testa om du vill. Frukosten är det som startar min dag. Utan den funkar jag sämre, jag blir en dålig version av migsjälv. 

Den består utav: 
En banan
2 nävar spenat
jordnötssmör 
havredryck 

Voilà! Drink up. 

Vanligtvis äter jag ingenting efter kl 18 och när jag har barnen blir det frukost ca 8.30 när jag läser mailen. Veckorna då jag inte har barnen blir det frukost först fram åt 10 tiden. Skillnaden är att jag bränner betydligt mer när jag har barnen. Så jag behöver fylla på min bensin snabbare på morgonen. 
’Anledningen till att jag inte äter efter 18 vanligtvis är för att jag vill ge min kropp chansen att rensa sig under natten, att få jobba med maten den fått under dagen och att faktiskt få känna mig hungrig. Det har jag lyckats få till nu. Wiho!

Sen är det lunch. Oftast massa sallad som grund. Min favorit är blandad sallad som jag sen lägger till avacado, tomtat, broccoli, bönor.. bra grund för mig. När jag behöver lägger jag även till fetaost, mozzarella, hårdost eller typ bulgur. Vet ni hur många sätt man kan variera en sallad eller? 

Oh my gosh!!!

Jag utgår alltid ifrån sallad och grönsaker. Sen beroende på dag varierar jag min topping. Jag äter sällan kött. Kanske någongång i månaden. Det är inget min kropp saknar what so ever heller. Den gillar mest grönt. Skönt, men barnen äter kött oftare än mig. Men det är en helt annan historia. Hör inte hit. 

Mellan lunch och middag blir det en smoothie. Typ samma som min frukost. Eller kanske en snack istället som består banan och jordnötssmör. Blanda det bara och ät med sked typ. As lätt och ger mig det lilla extra för att orka mer.
Jag försöker dricka vatten. Iaf 2 liter per dag. 

Sen var det middag. Ärligt talat så blir det ofta det jag åt till lunch. Kanske har jag kvar lixom,. Onödigt att slänga mat tycker jag. Man använder upp det som finns. Om jag lagar någonting till barnen kan jag ofta använda det, men kanske byter ut köttet mot något vegetariskt istället tex. 

En bra grej man kan försöka tänka på är att lägga till istället för att ta bort ur sin kost. Att ta bort är oftast tråkigt och känns negativt. Men att lägga till blir lixom bonus. 
Hjärnan fungerar konstigt ibland och det gör kroppen också, att lägga till exempelvis mer grönsaker är ju bonus. Hurra. 
Alla hittar förhoppningvis det som funkar bäst för en själv. 
Såhär ser mina dagar ut vanligtvis. 

Jag älskar det. När man frågar hur jag kan hålla mig från att äta massa skit så är svaret rätt enkelt.. köp inte hem det bara. Det finns ingen som tvingar dig att handla skit. Så mitt sista tips för ikväll: handla aldrig mat hungrig. 

Haha, sov gott alla godingar.
Nu laddar vi inför en ny dag imorgon.
Gudars, vad dagarna får fort...

Lite is good. Glöm inte att tacka digsjälv för dagen.
Jävla bra jobb du gör i livet, passa även på att nämna 3 saker du är tacksam för idag. Då somnar du mer positivt. Det har hjälpt mig många gånger under svåra stunder. För de stunderna har vi alla. För så är livet. Men du kan påverka mer än vad du tror. Det är iaf jag övertygad om.

Sleep tight
XO, t

Kommentera gärna:

Bloggarkiv